Първият полет София-Скопие ще е в петък

NetNews

Първият полет София-Скопие ще е в петък

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Международното летище Скопие утре в 9:40 ще кацне самолет от София на авиокомпанията „Гъливер“, с което ще се реализира първият полет по тази линия, съобщи специално за БТА агенция МИА.

Със самолета в Скопие ще пристигнат македонска и българска делегация, водени от министрите на транспорта на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски и туроператори от двете държави. Програмата ще продължи със среща в Клуба на депутатите, на която трябва да се разгледат възможностите и да се определят детайлите около бъдещото опериране на авиолинията, която трябва да стане редовна от следващия месец. Също така трябва да се утвърдят и туристически пакети, които ще помогнат да се увеличи броят на посещенията на туристи от двете държави.

Преди утрешния ден днес в София заседава междуресорната работна група за сътрудничество в областта на инфраструктурата, транспорта и свързването. Освен Бочварски и Събев участват и министрите на местното самоуправление Горан Милевски, както и българският вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и на енергетиката Александър Николов. На срещата се разглеждат въпроси от взаимен интерес в сферата на пътния трафик, транспортната свързаност и дигитализацията.

Самолетното свързване между столиците на Република Северна Македония и Република България е първата конкретна стъпка в сътрудничеството, което обявиха на първата си среща в Скопие на 18 януари тази година премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски. Една седмица по-късно, на 25 януари, двете правителства поведоха в София съвместно заседание и подписаха два документа за укрепване на инфраструктурното свързване между двете страни – за директна авиолиния Скопие-София и за железопътния коридор номер 8.


 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спасиха крокодил, живял с автомобилна гума на врата 6 години (ВИДЕО)

Крокодил, живял в продължение на шест години с употребявана автомобилна гума на врата, е бил спасен. С риск за живота си, индонезийски ловец на птици успял да освободи животното за радост на множество природозащитници. 4,5-метровият соленоводен женски крокодил се превърна в икона за хората в Палу, столицата на Сулавеси, централен […]