Първи сме в черната класация

NetNews

По последни данни България е на първо място по смъртност от COVID-19 в Европейския съюз. На последно сме обаче по нива на ваксинация. Най-тежко засега е положението с вируса в Търговищка област. „Има натиск върху здравната система тук. Това наложи да увеличим легловия фонд с още 20 легла, като имаме готовност да ги увеличим с още 10”, заяви зам.-директорът в МБАЛ-Търговище д-р Теодора Буцева.

И докато голяма част от България вече е в "червената" зона, все пак има области, в които числата не стряскат толкова много. Една от тях е Кърджали. Там все още има свободни места в болниците за заразени с COVID-19.

„За момента сме в "оранжевата" зона. Това обаче не трябва да ни успокоява. Броят на заболелите ежедневно се увеличава”, каза Анелия Караиванова – инспектор в РЗИ-Кърджали.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Само в три града населението се е увеличило

Само три от областните градове в страната – Кърджали, Пловдив и София, са увеличили населението си през последните десет години. Най-голям е прирастът в столицата. За този период населението там е нараснало с броя на жителите на един малък град. Това показват изчисленията на БТА при съпоставяне на данните на […]