Първото голямо разочарование за Байдън

NetNews

Републиканецът Джей Ди Ванс, подкрепян от експрезидента Доналд Тръмп, е избран вчера за сенатор от Охайо, сочат прогнозни резултати, цитирани в американски медии. Това е първото голямо разочарование за президента демократ Джо Байдън от ключовите междинни избори, отбелязва Франс прес.

Този бивш военен и автор на популярна книга за бялата средна класа заема място, овакантено от републиканец, побеждавайки демократа Тим Райън, информираха телевизиите Ей Би Си и Ен Би Си. Новак в политиката, 37-годишният Джей Ди Ванс стана известен през 2016 г., когато публикува книга за трудното си детство в работнически град в Охайо, превърнал се в символ на декласирането на бяла Америка. Миналата година, вече като финансов инвеститор в Калифорния, той влезе в политиката, спечели първичните избори в своята партия и стана един от политиците, близки до Доналд Тръмп.

Междинните избори в САЩ често се превръщат в наказателен вот за партията, чийто представител е в Белия дом, предаде БТА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Преди или след тренировка е по-полезно да закусваме?

Трениращите сутрин често си задават въпроса дали да закусят преди или след тренировка. Тази дилема е горещо обсъждана от хората, които посещават по първи петли фитнес залите от години. Проучване на изследователи от университетите в Бат, Бирмингам, Нюкасъл и Стърлинг дава ясен отговор на този въпрос, пише oshte.bg. Учените анализирали […]