Първо заседание на служебния кабинет

NetNews

Новото служебно правителство провежда днес първото си заседание. След първия си пълен мандат Бойко Борисов предаде властта на Стефан Янев.

Като основен приоритет на новият кабинет е организирането на честни избори. Президентът Румен Радев поиска от новото правителство да води война с купения вот и да осветят, доколкото е възможно, състоянието на държавата.

"Да гарантира нормалното функциониране на държавата, да осигури честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие, доколкото е възможно за 2 месеца, истинската картина за състоянието на държавата. И най-важното да направи първата крачка към укрепването на държавността, да даде увереност на българите, че страната може да се управлява почтено, прозрачно и отговорно", каза Радев.

При приемането на властта вчера новият министър-председател на България Стефан Янев даде заявка за съдържателно управление и обеща приемственост. Бойко Борисов пожела успех на новото управление.

"Организирането на изборите без особени сътресения, и разбира се, да поддържаме жизненоважните функции на държавата, където са в помощ на хората, бизнеса, така че да функционира нормално до конституирането на следващия парламент", заяви Янев.

"И аз благодаря, г-н премиер. Аз мисля, че вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравление", каза Бойко Борисов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

До обяд слънчево време, след обяд валежи

Днес, през първата половина на деня, ще е слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Ще духа слаб вятър от […]