Първо издание на лекоатлетическия пробег „Ямбол рън“

NetNews

На 18 април, неделя, със съдействието на Община Ямбол в парк „Боровец“ ще се проведе първият лекоатлетически пробег „Ямбол рън“.

Началото на събитията ще бъде поставено с пресконференция на 15 април, четвъртък, от 11:00 в сградата на Общинска администрация. Като съпътстващо мероприятие на 16 април, петък, е предвидено провеждане на семинар по програмата „Детска атлетика“. Тя е част от инициативата „Да открием 100 таланта за атлетиката в България“ на Министерство на младежта и спорта и Българска федерация по лека атлетика.

Семинарът е насочен към учителите по физическо възпитание и спорт, има за цел да ги запознае с програмата и те да я прилагат в ежедневната си дейност с децата и младежите. Ще се извърши и обучение по програмата „Ай рън клийн“ (антидопинг програма на Европейската лека атлетика). На всички участници Българска федерация по лека атлетика ще издаде сертификат. Откриването на семинара е 9:00 часа в зала 107 на община Ямбол.

Отново в петък, от 14:00 часа, пред Община Ямбол ще се проведе практическо занимание, в което ще имат възможност да участват и ученици, имащи талант и проявяващи интерес към леката атлетика. На участниците Община Ямбол и Българска федерация по лека атлетика са подготвили изненади  и награди. За записване за семинара: atletika bg@gmail.com.

Право на участие в първия лекоатлетически пробег „Ямбол рън“-2021 имат всички желаещи, родени преди 2007 година и регистрирали се на www.runbulgar.com. Другият вариант за регистрация е на 17 април, събота, от 10:00 часа до 18:00 часа в хотелски комплекс „Боровец“.

На 17 април, събота, от 16:30 часа до 18:00 часа ще се проведе и открита тренировка по трасето на състезанието.

В неделя, 18 април, от 8:00 часа до 9:00 часа е получаването на номера и стартов пакет в лесопарк „Боровец“.

В 10:00 часа на входа на лесопарка ще бъде дадено началото на масовия старт на дистанция 7,44 километра, а от 11:30 часа е стартът на смесени щафети – 4 х 2,48 км. Всяка щафета се състой от 2 мъже и 2 жени.

Награждаването е в лесопарк „Боровец“ от 12:30 часа. Общият награден фонд е в размер на 2700 лева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китай разработва РНК ваксина, подобна на тази на "Пфайзер" и "Модерна"

Китай е постигнал успех при разработката на първата в страната ваксина срещу COVID-19 въз основа на технологията на матричната РНК, аналогична на препаратите на "Пфайзер/Бионтех" и "Модерна", съобщава в."Саут Чайна морнинг пост". Ваксината получи название ARCoV /"Арков"/ и е съвместна разработка на компаниите Абоджен байосайънсис" ,"Уолвакс байотекнолъджи" и на Академията […]