Работата в американска АЕЦ се бави заради случаи на COVID-19

NetNews

Единият от собствениците на АЕЦ „Вогтъл“ в САЩ – Georgia Power, вероятно ще промени датите за започване на горещите функционални тестове и зареждането на гориво в трети енергоблок на изграждащата се атомна централа. През миналата година Georgia Power заяви, че очаква горещите тестове да започнат през януари 2021 г., а зареждането с гориво – през април.

От октомври 2020 г. на площадката на съоръжението обаче има значително увеличение на случаите на COVID-19, съобщават от компанията. Това, заедно с други обстоятелства, продължава да влияе на темповете на строителството. Единствената атомна електроцентрала, която в момента се изгражда в САЩ, е АЕЦ „Вогтъл“ с реактори AP1000. Проектът е завършен 94% за трети енергоблок и около 88% за четвърти.

Очаква се енергоблоковете да заработят през ноември 2021 г. и ноември 2022 година. По неофициална информации заради различни забавяния и банкрута на американската компания „Уестингхаус“, която е доставчик на технологията и бивш основен изпълнител на проекта, стойността на двата енергоблока на АЕЦ „Вогтъл“ вече надминава 25 милиарда долара, предаде Nucnet.org.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът на Марсилия към футболистите: Играхте като боклуци

Президентът на Марсилия Жак-Анри Ейро е бил видимо бесен и е вдигнал скандал на играчите на отбора след шокиращата домакинска загуба с 1:2 от опашкаря Ним. Това твърди RMC Sport, позовавайки се на анонимен футболист на тима. "Той ни каза, че представянето ни в мача е било жалко, че сме […]