Радев: Време е да се освободим от усещането, че има незаменими хора, на които властта по право им принадлежи

NetNews

Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. Това заяви президентът Румен Радев в село Руня в отговор на журналистически въпроси за смяната на кадри на управленски нива в изпълнителната власт.

Държавният глава заяви, че при управлението си Бойко Борисов е осъществил „погром на цялата администрация, на службите за сигурност“, като стотици, хиляди хора са били изхвърлени, за да бъдат назначени други. „Миналата година само в ДАНС над 50 човека бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси“, заяви Румен Радев.

Помолен да даде оценка на първите дни работа на служебното правителство, президентът посочи, че „започва да се връща държавността в България“, а това е най-важната задача пред министрите. „Българите трябва да бъдат убедени, че има укрепване на държавността, че се връща нормалността. Два месеца са прекалено малък период, за да се направят съществени неща, но аз съм убеден, че хората, които са в този кабинет, ще направят всичко възможно българите да го усетят“, допълни държавният глава.

Служебният кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България, заяви държавният глава в отговор на въпрос дали служебното правителство ще вземе отношение към сигналите, постъпили в т.нар. Комисия по ревизия в 45-ото Народно събрание. „Трябва да уточним понятието "ревизия" – това е законово установена процедура с ясна методология. За два месеца е абсолютно наивно да мислим, че може да се направи ревизия за 10 години управление“, посочи още Румен Радев, но допълни, че „всички случаи, при които бъдат установени нарушения на закона и корупционни практики, трябва да бъдат и показани, и пресечени“.

„Внезапният напън на господин Ананиев да се пише на герой, който с тялото си брани шефовете на агенциите от уволнение, е повече от комичен“. Така президентът отговори на въпрос за твърденията на Кирил Ананиев, които той направи вчера. „Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници“, каза Румен Радев, помолен за коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.

Държавният глава Румен Радев е в село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно днес, в Дряновския манастир, президентът ще участва в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бившият помощник на Алекс Фъргюсън: Манчестър Юнайтед трябва да продаде Погба

Бившият помощник на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед Рене Мюленстийн направи интересно изказване за своите виждания за бъдещето на Пол Погба на “Олд Трафорд” и посъветва клуба да го продаде през лятото, тъй като той не се вписва напълно в тактическата схема. Френският полузащитник, който е и рекордна покупка […]