Радев за Украйна: Трябва да отпуснем средства

NetNews

България трябва да отпусне средства за индивидуална защита за войната в Украйна, заяви президентът Румен Радев, цитиран от бТВ.

Според държавния глава страната ни трябва да е внимателна, за да не подложи на риск живота на сънародниците ни от българската диаспора в близост до бойните действия.

Президентът отправи и остра критика към македонските политици за използване на антибългарска реторика. Румен Радев предупреди, че това отдалечава Скопие от присъединяване към ЕС.

„Не Иван Михайлов, а други хора след установяване на Югославската република в Македония избиваха и инквизираха десетки хиляди в концлагери само заради това, че решиха да продължат да се наричат българи, а не македонци. Ето това е истински фашизъм“, заяви Радев.

Думите на държавния глава предизвикаха словесен сблъсък с македонския му колега Стево Пендаровски, който отрече на територията на съседката ни да е имало концентрационни лагери.

Пендаровски призова София и Скопие да оставят настрани историческите въпроси и да се концентрират върху реалните критерии за присъединяване към ЕС.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Войната в Украйна: Ето как лъсна в чии ръце е съдбата на България

Големите събития, ония, които ще бъдат изучавани в учебниците по история, имат ефекта на земетръс – както върху отделните хора, така и върху групи хора и цели общества. Страхливите, допреди труса изглеждащи неотличимо обикновени, лъсват като страхливци. Онези, които са стояли в разкрачено положение по важните обществени въпроси, се разчекват […]