Радев изрази съболезнования след смъртта на Шиндзо Абе

NetNews

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до императора на Япония Негово величество Нарухито по повод кончината на Шиндзо Абе, министър-председател на страната в периодите 2006-2007 г. и 2012-2020 г.

Държавният ни глава изразява съболезнования на близките на Шиндзо Абе и на народа на Япония по повод „бруталното посегателство”, отнело живота на бившия премиер. „Премиерът Шиндзо Абе ще остане в съвременната история като виден държавник и умел политик, твърдо отстоявал интересите на страната си, посочва Радев.

„Българският народ ще запомни неговото знаково посещение в България през 2018 г., с което той внесе значим личен принос и в развитието на традиционните приятелски отношения между България и Япония“, подчертава президентът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Политико": Подкрепата за свалените от власт ПП се увеличава

Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите за разлика от формациите, които настояват за нови избори. Това показват данни от 1 юли на авторитетното международно издание „Политико“. Според проучването „Продължаваме промяната“ съумява да намали разликата с ГЕРБ на 3%, като само преди месец разликата между двете формации […]