Радев кани и македонски ученици на безплатна почивка у нас

NetNews

Българският президент Румен Радев е обсъдил с македонския си колега Стево Пендаровски възможността ученици от Северна Македония да почиват у нас през ваканцията. Това съобщи в Рим самият Радев, цитиран от bTV.

Идеята може да бъде осъществена в рамките на програмата "Отново заедно", която ще позволи на 30 000 български деца и учители да прекарат една седмица на море, на планина или във вътрешността на страната безплатно и с осигурено изхранване и културна програма.

Ако съберем нашите млади хора заедно, това ще неутрализира всяка пропаганда, убеден е държавният ни глава.

Той изтъкна, че България ще направи значително дарение на ваксини за Северна Македония.

Относно ситуацията с миграционния натиск президентът предупреди, че случилото се миналата година в Гърция по поречието на река Марица на много по-голям фронт може да се случи и в България. Продължавам да настоявам за оперативен план за ЕС – да имаме ясен план при дадено положение как се действа, посочи той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продават къщата на Дарт Вейдър за 4.3 млн. долара (СНИМКИ)

Забележителна къща, която е пусната за продажба, привлича вниманието в онлайн пространството. Интригуващият имот се намира в Хюстън, а дизайнът и външния му вид напомня много на злодея от Междузвездни войни Дарт Вейдър. Домът се разпростира на площ 7000 квадратни метра и се намира в квартала Уинвърсити Плейс. Самата къща […]