Радев назначи Габриела Наплатанова за член на СЕМ

NetNews

Румен Радев назначи на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента. Това съобщи съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Припомняме, че Наплатанова е омъжена за бригаден генерал Николай Русев – шеф на авиобаза „Граф Игнатиево“ и близък приятел на Радев.

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”.

Старши репортер в бТВ Медиа Груп, част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

Носител на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера.

Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена с две деца.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

България е на дъното в класация за футболисти, играещи зад граница

Българският футбол произвежда все по-малко таланти, които се изявяват в шампионатите зад граница, като дори страната ни е сред последните по този показател в световен мащаб, ако съдим по данните на Football Observatory. Едва 50 българи играят професионално футбол далеч от своята родина към днешна дата, като в сравнение с […]