Радев: Не е важно кога, а как ще се проведат изборите

NetNews

Нека си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици и арменци, но и велик ден за възкръсващата демократична България. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

"Искам да подчертая, че ни предстоят редовни парламентарни избори. Щом изборите са редовни, партиите нямат основания за претенции към датата", заяви президентът, цитиран от бТВ, и добави: "Ако питате мен, най-добрата дата беше септември миналата година, след като през юли властта изчерпа търпението на хората".

Държавният глава каза още, ще управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес и всички заедно трябва да бдим за спазването на закона.

"Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията. През тези месеци бяха източени милиарди от държавния бюджет. Можехме да предотвратим тези загуби, ако бяхме провели изборите навреме", изтъкна президентът.

Румен Радев заяви, че въпросът е не толкова кога, а как ще се проведат тези избори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изоставено бременно момиче преобърна съдбата си

Ранната бременност е истински тест за всяко едно момиче. Точно когато всяка дама трябва да мисли за учение и кариера, се налага да носи огромна отговорност, която тотално преобръща живота ѝ. Всичко става още по-трудно, когато бащата на детето ѝ започва да се преструва, че няма нищо общо с тях. […]