Радо Янков се прибра у нас: Имам желание за още една Олимпиада

NetNews

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков обяви, че ще остане в спорта до зимните олимпийски игри през 2026 година.

„Желание имам на 100 процента, сили също имам. Зависи изцяло само от мен, надявам се да продължават да ме подкрепят, да бъда здрав, да се запазя здрав. Виждате, че при нас границата на тези, които карат, са от моята възраст нагоре, така че опитът е от голямо значение и с удоволствие продължавам напред“, посочи Янков след завръщането си от Зимните олимпийски игри в Пекин, където завърши на 15-то място в паралелния гигантски слалом на сноуборда.

Още по темата

8 фев 2022 09:12

17

Това бе върхово постижение за Янков на олимпийски игри, както и най-доброто българско представяне в Пекин до момента.

„Надявам се алпийците ни и биатлонистите да успеят да направят още по-добри класирания. Имат шансовете и наистина вярвам в това. Оценявам си представянето високо. Сравнявам го с това, че миналата година бях доста зле здравословно и това ми връщане в Световната купа просто ме удовлетворява. Резултатът тук беше добър за мен. Може би не е това, което се очаква, но аз съм доволен и знам, че ако всичко върви наред и съм здрав, нещата ще бъдат все по-добре и по-добре“, коментира Янков на Летище София.

„В първите дни за тренировки беше минус 23-24 градуса, с вятъра се усещаше над минус 30. Тегаво беше за тренировка, но впоследствие започна леко да се стопля и за моя старт беше перфектно време, не е било чак толкова студено. Надморската височина се усещаше наистина. Но това е олимпиада, всеки трябва да е готов, независимо какви са условията. Ще ми трябва малко време да се отърся от всички емоции. Много и различни бяха – радост, когато успях да вляза във финалите, защото това беше голяма стъпка за мен“, каза още Янков.

Състезателят ни в шейните Павел Ангелов пък съобщи, че слага край на своята кариера.

„Мечтата ми беше да се класирам в топ 20, да покажа по-добър резултат, не успях. Не бяха кой знае колко чисти спусканията ми, като цяло не съм доволен от представянето си“, отговори Ангелов, който завърши на 28-ма позиция в спускането с шейни на Зимните олимпийски игри в Пекин.

При завръщането си на българска земя Ангелов разкри, че слага край на състезателната си кариера. „Реших да спра тук, да дам шанс на следващите след мен да се изявят и те, дотук с моята кариера, ще се занимавам с треньорска дейност. Имаме младежи, четири-пет състезатели, които засега се справят отлично и се надявам да ме заместят добре“, коментира той.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Осем години по-късно спорът за лютеницата от Първомай беше решен от Съда в Люксембург

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. През 2019 година от ФАКТИ ви разказахме за казус, който към днешна дата получи своето решение в Съда на Европейския съюз в Люксембург. През вече далечната 2014 година фирмите “Булконс Първомай“ и “Консервинвест“ започват да водят съдебен спор […]