Разбойници дебнат пенсионери пред пощенски клонове

NetNews

В периода на раздаване на пенсиите – джебчии се насочиха към възрастните хора, съобщава NOVA. Жертвите били причаквани пред пощенските клонове. Бандата е разкрита от полицията. Засега са арестувани двама от крадците, които са върнали част от откраднатите пари.

Преди дни 83-годишната Петра отива до пощенския клон в центъра на село Карабунар, за да получи пенсията си. Когато на излизане пред стълбите е пресрещната от двама непознати мъже. Единият я заговаря, а другият минава зад гърба ѝ.

„Единият ми вика „Как си бабо? Има ли много хора вътре да чакат, че аз трябва да взема на майка ми парите”. И аз се спрях и почнах да му отговарям. През това време другият, който е минал зад гърба ми, ме е пребъркал. И духнаха. Кога бъркам в джоба, портфейлът, в който бяха парите и документите, го няма. И се разплаках”, разказва пострадалата жена.

Бандитите задигат цялата ѝ пенсия от 436 лева, с която трябва да живее цял месец. Останала без стотинка, няколко нощи жената не спи от притеснение. След като обират баба Петра , гастролиращите джебчии отиват в съседното село Виноградец. И по същия начин пред пощенския клон обират 81-годишният Георги Кьосев.

Полицията разпознава шофьора, превозвал двамата джебчии и установява единият от тях. Мъж на 65-години от софийско село.

„Не е задържан, защото е оказал съдействие на разследващите, възстановил е въпросните суми и предстои да уточним самоличността и на другото лице. Ще се установява и схемата, по която са действали и в кои други райони на страната”, обясни районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.

Вторият участник в престъпната схема продължава да се издирва. А преди ден парите на двамата пенсионери са върнати от полицията, допълва NOVA.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НЗОК вече ще плаща и за лечението на диагностицирани с антигенен тест

Здравната каса вече ще плаща на болниците за лечението на пациенти с коронавирус, които са диагностицирани с антигенен тест, предаде NOVA. Досега Касата признаваше само PCR тестовете като доказателство за COVID-19. За пропуска сигнализираха преди дни от Българския лекарски съюз. Промяната вече е факт, а условието е изследването да е […]