Развръзката за Челси е все по-близо

AdminNetNews

Кръгът около бъдещия нов собственик на Челси се стеснява. В четвъртък изтече срокът за евентуалните кандидат-купувачи да подадат окончателните си оферти за „сините“. Три големи имена останаха в наддаването за лондонския клуб – консорциумът, воден от Тод Боели (съсобственикът на ЛА Доджърс), милиардерът Стивън Палиука (собственик на Бостън Селтикс) и сър Мартин Броутън (бивш президент на Британските Авиолинии и Ливърпул).

Необходимо е Висшата лига да одобри покупката между някое от тези имена, процес, който според главния изпълнителен директор на лигата Ричард Мастърс може да отнеме около десет дни. Той обаче увери, че ако е необходимо да се направи по-бързо, това може да бъде постигнато за по-малко време.

В петък семейство Рикетс обяви, че е оттеглило офертата си за клуба, след като се сблъска с реакцията на феновете. Официалното изявление на групата гласеше: „Групата Рикетс-Грифин-Гилбърт реши след внимателно обмисляне, да не подава окончателна оферта за Челси“. Новите собственици на Челси също така ще придобият значително портфолио от имоти около „Стамфорд Бридж“ на стойност десетки милиони паунда заради наследството от Роман Абрамович в опитите му да преустрои земя близо до стадиона.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна: Мариупол е като щит, защитаващ страната

Заместник-министърката на отбраната на Украйна заяви, че ключовото пристанище Мариупол се държи въпреки продължаващите руски атаки, съобщи Асошиейтед прес. Хана Маляр заяви в неделя, че защитниците на ключовото пристанище на Азовско море са вързали значителни руски сили, обсаждащи града. Тя описа Мариупол като „щит, защитаващ Украйна“, който не позволява на […]