Разплаканият Моуриньо напук на всички слухове: Оставам в Рома!

NetNews

Жозе Моуриньо изведе Рома до триумф в първото издание на Купата на конференциите (1:0 срещу Фейенорд) и стана първият треньор, спечелил европейски клубен турнир с четири различни отбори.

Специалния има две континентални отличия с Порто (Шампионската лига и Купата на УЕФА) и по едно с Интер (ШЛ), Манчестър Юнайтед (Лига Европа) и Рома.

Интересен факт е, че последните две купи от евротурнирите за италианските клубове са спечелени именно от Моуриньо – Шампионската лига с Интер през 2010 г. и сега Лигата на конференциите с Рома.

„Много мисли ми минават през главата. В момента се чувствам истински римлянин. Влязохме в историята. Още от самото начало на сезона вярвахме, че можем да спечелим турнира. Вече имам трофеи от евротурнирите с четири различни отбори. Да спечеля с Манчестър Юнайтед беше нещо естествено и очаквано, но да триумфирам с Порто не беше нормално. Сегашният успех донесе радост на много хора. За мен има много специално значение“, заяви 59-годишният португалец.

„Винаги съм преследван от страха, че ще загубя важен финал. Този път на 100% бях сигурен, че сезонът ще завърши по специален начин. Напук на всички слухове, аз оставам в Рома. Днес влязохме в историята. Не бива да има никакви съмнения – аз оставам треньор на отбора“, допълни Моуриньо.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЕС заема твърда позиция срещу турската риторика

Първоначалният отговор на Европейската комисия на изявление на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че той вече не признава Кириакос Мицотакис и прекъсва всички връзки с гръцкия премиер, стана по-твърд по-късно в сряда, като един високопоставен служител каза, че ЕС изисква уважение към нейните лидери и държавите-членки, пише гръцкият вестник „Катимерини“. […]