Има ли връзка между дъщерята на Младен Маринов и Васил Божков

NetNews

Дъщерята на Младен Маринов – Силвия Маринова, има сериозни бизнес взаимоотношения с редица влиятелни личности от българския бизнес. Това разкри Bird.bg в своя публикация.

Проверка на ФАКТИ установи, бизнесите, в които Силвия Маринова е участвала. Станаха ясни шест фирми:

1. “ОЛК ГРУП ИНВЕСТ” ЕООД, която извършвала козметични услуги, посредничество и агентство. Силвия Маринова и Елена Николаевна Москвичева били съсобственички на дружеството, като в последствие двете прехвърлили дялове си на Нина Тодорова Тодорова.

2. “Драгойца Еко Къмпани” ЕООД – регистрирана с адрес в град Ябланица. Дейността на фирмата е повече от обширна – покупка и производство на стоки и вещи с цел продажба, комисионна, спедиционна и складова дейност, ресторантьорство, транспортна рекламна, информационна, програмна, импресарска, строителна, ремонтна, монтажна дейност, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба или отдаване под наем и всякакви други дейности, които не са забранени от закона. Управител на фирмата към 2016 е Ивета Лазарова Нейкова. Преди 2016 година обаче Нейкова и Силвия Маринова са били съсобственички на “Драгойца Еко Къмпани” ЕООД. След това Маринова прехвърля своето дялово участие на Нейкова. Размерът на дяловото участие на Маринова е от солидната сума 1 лев. Тъй като тя притежавала половината от капитала, капиталът всъщност е 2 лева.

3. “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД, регистрирана в София. Нейната дейност е доста сходна с тази на “Драгойца Еко Къмпани” ЕООД. Тази фирма добавя към дейността си и маркетингова дейност, търговско представителство, посредничество, комисионерство и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица в страната и в чужбина, рекламна, информационна и печатна дейност. Управител на фирмата е Силвия Маринова. Съдружници са тя и "МВД – 05" ООД, като и двете страни разполагат с 50% от капитала – по 1 лев. Преди 2017 година Никол Марио Костуркова е съдружник във фирмата, но тя прехвърля на "МВД – 05" своя дял.

4. Стигаме до “МВД – 05” ООД с адрес в село Разлив, Община Правец. Към 14.03.2016 година собственици са Георги Йорданов Петков с дял от 48.00%, Станислава Владимирова Маринова с дял 34.00%, Съдружник и Силвия Маринова дял 18.00%. В тази фирма Силвия Маринова си сътрудничи с майка си – Станислава.

5. Маринова е част и от “С & С КЕТЪРИНГ” ООД. Дейността на фирмата е Кетъринг, организация и експлоатация на клубове, кафенета, сладкарници, бистра и други атракционни заведения. Други дейности на фирмата са туристическа, хотелиерска и превозна дейност, информационни, рекламни, програмни и импресарски услуги, спедиционна, складова и посредническа дейност. Регистрирана е в София, ЖК “Люлин”. В нея Маринова си сътрудничи със Златка Добрева Илиева.

6. “М ИНВЕСТ 20” ЕООД с адрес ул. “Стефан Караджа” 7, която извършва дейности както автоуслуги, измиване и почистване на превозни средства, така и финансови консултации, търговия, изграждане и търговия с недвижими имоти и други. Силвия Младенова Маринова през 2017 година прехвърля своя дял на Пламен Пламенов Димитров, към 2018 година едноличен собственик на капитала пък е Орлин Георгиев Хаджиянков.

Никол Костуркова е дъщеря на дъщеря на бившия служител на ГДБОП Марио Костурков, съобщава Bird.bg. “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД се предлага, че всъщност е автомивка, която Костуркова и Маринова отворили. “Никол Костуркова обаче напуснала фирмата, няколко месеца след като фирмата започнала да функционира. Тя не успявала да съчетае учението и работата на автомивката” пише Bird.bg. В крайна сметка Костуркова прехвърля своята част от “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД на “МВД – 05”, в която участват Силвия Младенова и Станислава Маринова – съпруга и майка на Силвия. Интересно тук е, че около Марио Костурков съществуваха слухове, че е бил служител на популярен роден букмейкър, като те бяха отречени от него. Костурков обаче е заявявал, че Стефан Найденов му дал място да направи автомивка. Във въпросната автомивка съдружнички били Силвия Младенова и дъщеря му Никол.

Дъщерята на Младен Маринов е свързано лице и с дясната ръка на Васил Божков – Черепа в строителния бизнес – Орлин Георгиев Хаджиянков. Това се случва чрез фирмата М ИНВЕСТ 20. Учредителните актове и движението на компанията сочат, че компанията стартира през 2015, като еднолична собственост на Пламен Пламенов Димитров. Месец и малко по-късно, към края на март 2015 г. от ЕООД дружеството е променено в ООД и Силвия Младенова става съдружник на Пламен Димитров. В края на октомври 2016 г. дружеството мести адреса си на ул. Стефан Караджа 7. Към края на април 2017 г. Силвия връща дяловете на Пламен Димитров, а М ИНВЕСТ 20 отново се превръща в ЕООД. Последната актуализация е от март 2018, когато като едноличен собственик на капитала е вписан Орлин Георгиев Хаджиянков, пишат Bird.bg.

През март 2017 Пламен Димитров, докато все-още е съдружник на Силвия Маринова, влиза в съдружие и с дъщерята на Хаджиянков – Кристина Орлинова Хаджиянкова в компанията ДИЗАЙНО. Тя също се намира на адрес на Стефан Караджа. На 27 октомври 2017 Димитров вече е едноличен собственик на капитала на ДИЗАЙНО ЕООД. Това се случва малко преди да излезе от М ИНВЕСТ 20, казват от BIRD.

Те разкриват още, че на адреса на ул. Стефан Караджа 7 са регистрирани още няколко от фирмите свързвани с Васил Божков и Орлин Хаджиянков. Например компанията ФОРБС БГ, където дъщерята на Хаджиянков – Кристина Хаджиянкова е съдружник с Елена Николаевна Москвичева. Компанията придоби известност при опит да реализира концесия за добив на минерали и инертни материали в североизточния дял на Малешевска планина, на 1 км от гр. Кресна и 800 метра от с. Горна Брезница, в центъра на екологичната мрежа „Натура 2000”. Припомняме, че Елена Николаевна Москвичева е съдружник и на Силвия Маринова в “ОЛК ГРУП ИНВЕСТ” ЕООД.

“Междувременно нейният баща е шеф на СВДР, а после и главен секретар на МВР. Дали знойната красавица би била толкова желана за бизнес партньор без ключовите позиции в СДВР на нейния татко е въпрос за много милиони”, заключват от BIRD.

От ФАКТИ бихме попитали има ли определена връзка между бащата на Силвия – Младен Маринов и Васил Божков, предвид бизнес отношенията на дъщерята на Маринов с хора, близки до Божков и ако да, каква е и продължава ли да съществува. Питаме най-напред с оглед на това, че Младен Маринов беше зам.-шеф на СВДР, после главен секретар на МВР, а накрая стигна и до министерския пост. Второто ни съображение е явяването на предстоящите избори и на политическата формация на Божков, и на Младен Маринов, който е в листите на ГЕРБ. Третото ни съображение е дали тази връзка, ако съществува, все още продължава и до какво би могло да доведе това в един бъдещ парламент. Интересно е още дали някой от компроматите, които Божков обещава да разкрие, няма да е свързан именно с Младен Маринов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10 000 дървета на хората от Ямбол и региона подаряват от Гората.бг идната неделя

Гората.бг ще дари 10 000 дървета на хората от Ямбол и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. Това става ясно от публикация на страницата на инициативата в социалните мрежи. Фиданките ще бъдат предоставяни на хората на 7 март, неделя, от 10:30 ч. на паркинга на магазин Лидл в ж.к. "Диана". „Ще даряваме череши, сливи, кайсии, праскова, явори, борове, дъбове, липи, а ако успеем с разсадниците и арония, планински лимон, кестени, смърч и др.”, посочват организаторите.