Цената на гласа в най-бедния регион стигна 50 лв.

NetNews

Разследване на бТВ показва каква е цената на гласа в най-бедния регион у нас – Северозападна България.

Гласуването тази сутрин във Видин върви спокойно. Избирателната активност е малко над 10%. Сериозни нарушения към обяд няма.

Човек от медията успя да влезе под прикритие в търговията с гласове.

Дни преди вота нашe подставено лице под прикритие мина със скъп автомобил през няколко видински села. Представи се за член на партия, търсещ подкрепа за изборите. Предложенията към него не закъсняха.

„Всичките дават по 50 лв. на човек. За мене ще има на бройка, на човек, по 10-15 лв“, казва мъж, който се представя за Спас от Медовица. Той свързва „агента“ ни с част от роднините си.

В съседното село Димово подставеното ни лице попада и на друго предложение. От Магдалена Каменова – обвиняема по дело за уреждане на бракове между българки и албански мигранти в Германия с цел европейско гражданство, по данни на прокуратурата. Разказва как по схема с пътувания е омъжила над 30 жени срещу 2000 евро за всеки брак. И приготвя списък с поне 50 гласа – с хора от селата Димово и Макреш.

Жителите на селото споменават и имена на реални партии, които по думите им раздавали пари.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова: Гласувах за смяна на караула

Няма да позволим да откраднат вота на гражданите, както го откраднаха от столичани преди година и половина на местните избори – това заяви Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“, след като гласува в столицата, цитирана от бТВ. „Над 100 сигнала сме препратили в МВР, прокуратурата и избирателните комисии за […]