Разследват неправилно захранване на частен обект

NetNews

Продължава разследването на инцидента, при който 16-годишно момче загина на столичния булевард "Иван Гешов", предаде "Нова телевизия".

По първоначална информация момчето е пресичало пешеходна пътека, когато го удря ток с високо напрежение.

Основната версия за трагедията е неправилно захранване на частен обект. Заради оголен кабел токът е протекъл по металната рамка на шахта в района.

Кабелът идва от блок и минава през целия булевард.

„Искам да изкажа съболезнования на роднините на починалото момче. Това което виждаме може да са неправомерни действия от частно лице. Тече разследване и предстои органите на реда да изяснят случая”, заяви инж. Христо Вълчанов, зам.-кмет по строителството на район „Триадица”.

„Категоричен съм ,че един от кабелите няма разрешение, защото той се намира на територията на болницата. Шахтите в района се поддържат от енергоразпределителни дружества”, добави инж. Вълчанов.

Той добавя, че главният архитект на Общината отговаря за поставянето и въвеждането в експлоатация на павилионите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Аспарух Илиев: Трябват няколко месеца за възстановяване след COVID-19

„Това не е обикновен вирус, за който ни трябват седмица, две за възстановяване. Трябват няколко месеца, за да се възстанови човек. Проблемът е, че не знаем колко време е нужно за изследване на дълготрайните последици.“ Това заяви д-р Аспарух Илиев . Най-големият проблем при повторното заразяване е въпросът дали става […]