Рамадан Аталай: България няма нужда от ядрена енергия

NetNews

"Енергийно бедните трябва да бъдат обезпечени с енергия от държавата", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NovaNews Рамадан Аталай, водач на листата на ДПС в Пловдив Област.

Той допълни, че средствата за това и за компенсацията на бизнеса ще дойдат от прекомерните печалби на производителите на електроенергия и разпространителите.

Според Аталай има недостиг на енергия в Европа, защото лидерите на страните са били недалновидни и не са преценили, че това ще се случи след две години пандемия.

Относно Зелената сделка той бе категоричен, че преходът от въглищните централи трябва да бъде плавен, а България няма нужда от ядрена енергия и това е убедената позиция на ДПС.

За Рамадан Аталай още сега трябва да се направят инвестиции в нови енергийни източници, а не да се чака затварянето на въглищните централи през 2040 година.

Тоя смята, че трябва да се намалят таксите, акцизите за електроенергията, за да могат енергийно бедните да могат да си позволят електричество и отопление.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия отговори на Косово

Руското посолство в Сърбия обяви, че не приеме решението на Косово за руски дипломати, съобщи РИА Новости. Решението беше обявено от държавния глава на Косово Вьоса Османи. Тя обяви, че отпраща двама руски дипломати. Руските представители припомнят, че не признават косовското правителство. Това означава, че за тях неговите решения не […]