Рашидов: Атанасов е симпатично момче, но не е за министерството на културата

NetNews

„Когато се управлява държавата – това са много сериозни отговорности. Той е много симпатично младо момче, но не е за там. Той още е с една детска психика и не знае къде се намира. Министерството на културата е едно тежко министерство. Жалко, че понякога премиерите не разбират това. Не може да събираш хора, които са помагали за едно читалище“, заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на „Денят ON AIR“.

Неговото мнение е, че когато един премиер си избира екипа, с който ще работи, той трябва да му носи добри дивиденти.

„Аз започнах да управлявам с бюджет на министерството от 92 млн., след два мандата като аз си отидох – бяха 180 млн. лв.“, посочи Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му като един министър не може да си правиш такива видео обръщения.

„Живеем в едно много сложно общество, защото винаги са публични, но много малко разбират от някои неща“, допълни бившият министър на културата.

„Експериментите върху живите хора за забранени, каквито си позволява правителството. Играят си с живота на хората. Няма да позволя това, което аз съм направил, някой да го приватизира. 10 години от живота ми мина“, изтъкна Вежди Рашидов.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илия Лазаров: Несериозно е, че Украйна ще стане за седмици член на ЕС

Австрийският канцлер е в Москва. От началото на войната това е първа среща на руския президент Владимир Путин с европейски лидер. „Австрия е една държава, която до към средата на 50-те е била разделена на окупационни зони. Тя си има традиционни връзки с Русия. През Виена преминават едни от големите […]