Рашков вади катаджиите от храстите

NetNews

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Това обявява той в отговор на писмен въпрос от парламентарния контрол на депутата от "Демократична България" Мартин Димитров относно практиката, позната още като „криене по храстите“ с цел да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния момент.

Рашков е наредил още както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта.

"По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските служители, на 18.06.2021 г. писмено е разпоредено до всички служители на ведомството, осъществяващи дейности по опазване на обществения ред и контрол на пътното движение, същите да се изпълняват чрез видимо присъствие както на служителите, така и на служебни те автомобили", се казва в отговора на служебния министър.

Според Рашков нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти трябва "да бъдат изваждани от транспортните потоци". В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.

За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания.

Сигнали за водачи, които шофират рисково и нарушават закона, пък могат да се подават както лично, така и чрез упълномощен представител в деловодствата на структурите на МВР или в Приемната на МВР, както и по електронен път, по поща, чрез Единен европейски номер за спешни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обрат: Apple може да представи новия си часовник още този месец

Преди няколко дни известният анализатор Марк Гурман сподели, че Apple може да забави представянето на новия си часовник Watch Series 7 поради проблеми с производството. Очаква се устройството да премине към същия дизайн с плоски страни като при iPhone 12, като това е създало някои пречки, затрудняващи сглобяването на часовника. […]