Рашков: ГЕРБ оставиха оградата по границата с Турция да се руши

NetNews

През последните години оградното съоръжение на границата изобщо не е поддържано и в спешен порядък трябва да се възстанови. Това каза министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков по време на петъчния парламентарен контрол в отговор на въпрос на Кристиан Вигенин от БСП за увеличаващия се брой на нелегалните имигранти, влизащи на територията на Република България, предаде агенция "Фокус".

Той поясни, че това е констатирано преди няколко дни на инспекция. "На някои места има такива срутища, има пробиви в това оградно съоръжение. Паднало е на някои места. Абсолютно никаква поддръжка", каза още министърът на вътрешните работи.

"Нашата държава е възложила поддръжката на това съоръжение на областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково. Очевидно по разни причини, една от които е финансова, такава поддръжка не е реализирана изобщо до настоящия момент. Това ще наложи в много спешен порядък да се възстанови оградното съоръжение, защото се оказа, че то е сериозно препятствие срещу нелегални мигранти, които идват от Турция", каза още министър Рашков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов луксозен комплекс до София

През 2023 г. в България ще бъде открита нова голф и СПА дестинация с 5-звезден хотел Pullman, шампионатно голф игрище, център с всички необходими удобства за постоянно пребиваване и жилищни зони за ваканционни имоти и къщи по индивидуален проект. Комплексът носи името OKOL Lake Park и се намира само на […]