Рашков към Биков: Съжалявам, че през мутренските време не се справихме с вашия лидер. Но има време!

NetNews

Що се отнася до мутренските години. Съжалявам за едно – че не се справихме с вашия лидер. Но има време. По този начин се обърна служебният вътрешен министър Бойко Рашков към депутата от ГЕРБ Тома Биков.

По-рано Тома Биков от ГЕРБ обвини министърът за това, че през 90-те години не се е справил с мафиотите, докато е бил начело на Националната следствена служба.

Ако не днес, а в някои предишни дни провеждахме това изслушване, щяхте да ме затрудните. Но сега не можете да ме затрудните, защото списъкът е излязъл и всеки може да го види, коментира Рашков във връзка с отхвърлената информация от страна на прокуратурата за наличие на списък с 38 магистрати и политици с недекларирани имоти в чужбина.

Според проверката, която е извършена, има имущества зад граница, но те са декларирани. Трябваше да изчакаме две години, за да декларираме всичко, посочи още той.

Депутатите изслушват служебния министър на вътрешните работи Рашков и служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов относно доклада срещу главния прокурор Иван Гешев и предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор.

Предложението за това бе внесено до ВСС от правосъдния министър Стоилов, но изградено въз основа на постъпила в средата на този месец информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Според тази информация има данни за "действия и бездействия на главния прокурор, които съставляват тежко нарушение на служебните задължения", както и действия, "накърняващи престижа на съдебната власт".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всеки нов Mercedes ще има изцяло електрическа версия от 2025 година

Mercedes обяви плановете си за близкото бъдеще по-рано днес, като те включват всеки модел на марката да получи изцяло електрическа версия от 2025 година. За целта от марката ще направят инвестиция от 40 милиарда евро в периода от 2022 до 2030 година. От компанията обявиха, че ще използват три нови […]