Рашков: Натискът не е само от афганистанци

NetNews

Подложени сме на натиск не само от афганистански граждани, но и от сирийски. Това каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на изслушването си за мигрантския натиск, предаде "Фокус". "Често говорим по темата за мигрантския натиск. Ежеседмично сме тук, за да ви информираме за състоянието на тези въпроси, тези процеси, тяхното развитие и какви действия предприемат компетентните държавни органи. Има ли или няма повишаване на мигрантския натиск. Известно е, че в Р Турция има около 3.4 млн. души сирийци. Както подчертах и миналата седмица в резултат на политическите процеси в Афганистан множество афганистански граждани се насочват в посока Турция", каза той.

По думите му ние сме подложени на натиск не само от страна на афганистански граждани, които бягат от режима там, но и от сирийски граждани, които преминават през територията на нашата страна. "Това показва ежедневието в нашата страна. Смисъл, че да, вярно е, завишен е броят на афганистанските граждани, които минават границата. Минават също така и сирийски граждани. Естествено, известно е, че сирийските граждани имат улеснен достъп до Турция като държава", каза още Бойко Рашков. Той подчерта, че Главна дирекция "Гранична полиция" е впрегнала потенциала си, за да отстоява интересите на националната сигурност на България. "Ако се повиши натискът до степен, тази слубжа да не може да се справи с тази задача, планираме, да се включат и сили на Министерство на отбраната. Напоследък долавям изказвания, които са в разрез с тази наша позиция, която ние не крием и която е във възможност да се реализира", заяви още Бойко Рашков.

Министърът на вътрешните работи заяви, че страната ни ще разчита на армията, когато няма други възможности за ограничаване на мигрантския натиск.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кабиленец с две прорезни рани след пиянска свада

Вчера, около 19:50 часа, на улица в село Кабиле е възникнал конфликт между двама местни жители, видимо употребили алкохол. В разгара на спора 59-годишен мъж е нанесъл две рани с нож на опонента си – мъж на 45 години. Пострадалият е прегледан в ЦСМП – Ямбол и е освободен за […]