РБ Лайпциг удари здраво Фрайбург и постави Байерн под огромно напрежение

NetNews

Отборът на РБ Лайпциг се справи по категоричен начин в гостуването си на Фрайбруг и го победи с класическото 3:0 в мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Попаденията отбелязаха Кристофър Нкунку в 41-ата, Александър Сорлот в 64-ата и Емил Форсберг в 79-ата минута.

Първото полувреме не предложи много интересни ситуации до почти самия край на частта, когато гостите откриха резултата.

В 410-ата минута грешка на вратаря на домакините Флориан Мюлер при изпълнение на аут доведе и до грешка на бранител, който бе пресиран, топката попадна в Кристофър Нкунку и той отбеляза отблизо – 0:1.

„Биковете“ стигнаха до второ попадение в средата на втората част, когато отново сгрешена топка от домакините в средата на терена постави защитата в числено предимство срещу нахлуващите в наказателното поле играчи на Юлиан Нагелсман, а за Александър Сорлот остана единствено да отбележи след паса на Нкунку, който го остави на няколко метра срещу опразнената врата.

Емил Фросберг оформи класиката десетина минути преди края на редовното време, когато топката бе отнета от гостите около тъча, Сорлот получи в наказателното поле, но интелигентно увлече бранител и върна около дъгата, където Форсберг я прати с плътен удар в далечния ъгъл за крайното 3:0.

С този успех „биковете“ излязоха поне за няколко часа начело в класирането с актив от 53 точки, с една повече от Байерн, който приема Борусия Дортмунд малко по-късно. Фрайбург пък остава 8-и с 34 точки.

В останалите двубои от немската Бундеслига, стартирали в 16:30 часа българско време, Байер Леверкузен спечели гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах с 1:0, Айнтрахт Франфурт и Щутгарт сътвориха реми – 1:1, Херта Берлин спечели домакинството си на Аугсбург с 2:1, а Хофенхайм стори същото със същия резултат срещу Волфсбург

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Христова: Нигерийският вариант на COVID-19 се разпространява по-лесно и болестта протича по-тежко

За първи път от месеци само за денонощие положителните тестове с COVID-19 надхвърлиха 3000 души. Ваксините, които пристигнаха в България бяха изчерпани буквално за дни. Всичко това става на фона на обещанието следващата седмица Европейската агенция по лекарствата да одобри още една ваксина – тази на Янсен. Защо въпреки ваксинацията […]