РБ Лайцпиг показа мощ срещу Бохум

NetNews

РБ Лайпциг победи с 3:0 у дома Бохум в мач от 7-ия кръг на Бундеслигата. Головете за „биковете“ паднаха през второто полувреме. Едва в 70-ата минута Андре Силва откри резултата. Три минути по-късно Кристофър Нкунку удвои, а в 78-ата минута отново французинът оформи крайния резултата.

С успеха Лайпциг събра 10 точки и излезе на седмо място във временното класиране. Бохум е предпоследен с 4 пункта.

Още в 4-ата минута Бокхорн извърши нарушение в наказателното поле срещу Нкунку. Главният рефер Роберт Хартман посочи бялата точка, но след намесата на ВАР промени решението си. До края на първата част „биковете“ нападаха, но Емил Форсберг, Юсуф Поулсен и Нкунку пропуснаха добри възможности за попадение.

Натискът на Лайпциг продължи и през второто полувреме, но домакините вкараха едва в 70-ата минута. Тогава Силва засече с глава центриране от корнер на Доминик Соболсай.

Три минути по-късно Нкунку удвои. Френският флангови нападател получи пас от Силва извън наказателното поле и с хубав удар матира Мануел Рийман.

В 78-ата минута Нкунку се възползва от отлично центриране на Йошко Гвардиол, изпревари вратаря на Бохум и опъна мрежата за крайното 3:0.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Токови удари биха банкера във „Фермата“

Първият банкер в историята на риалитито „Фермата“ си тръгна от предаването след епичен сблъсък на Арената, в който показа сила и точност, но беше сломен от прецизността и бързината на конкурента си. Финансистът Борислав падна от емигранта Костадин със 7 на 17 точки след серия от битки за баланс, издръжливост, […]