Реал Мадрид свали Атлетико на земята

NetNews

Реал Мадрид спечели с 2:0 у дома дербито срещу Атлетико Мадрид от 13-ия кръг на Ла Лига. „Белия балет“ нанесе първо поражение в испанския шампионат на водения от Диего Симеоне тим.

Каземиро даде ранен аванс на домакините, докато през втората част след удар на Дани Карвахал в гредата и рикошет в тялото на Ян Облак крайният резултат бе оформен.

Със спечелените три точки Реал е трети с актив от 23 пункта, само на 3 зад лидера Атлетико. Не трябва да се забравя обаче, че „дюшекчиите“ са с мач по-малко.

В началните минути на „Алфредо ди Стефано“ домакините натискаха и още в 6-ата минута Лука Модрид отправи опасен удар, който обаче не намери очертанията на вратата.

В 9-ата минута Карим Бензема се възползва от грешка в защитата на Атлетико и стреля мощно от границата на наказателното поле. Вратарят Ян Облак успя да чукне топката, която рикошира от гредата, но не премина голлинията.

Четвърт час след началото натискът на домакините даде резултат. Тони Кроос центрира в наказателното поле от ъглов удар. Каземиро бе оставен напълно непокрит и с глава успя да се разпише за 1:0.

Постепенно гостите навлязоха в мача, но Реал продължаваше да владее играта и не позволяваше вратата на Тибо Куртоа да бъде сериозно застрашена.

В края на първата част Коке и Винисиус размениха няколко реплики един към друг и се получи напрежение между двамата, но ситуацията бе овладяна, преди да се стигне до по-сериозни последствия.

В 50-ата минута Тони Кроос бе фаулиран на сантиметри пред наказателното поле, а главният съдия отсъди нарушение. Прекият свободен удар изпълни Серхио Рамос, но капитанът на домакините не успя да намери очертанията на вратата.

Реал Мадрид успя да удвои аванса си в 63-тата минута. Топката бе изчистена след изпълнение на корнер. Дани Карвахал пое и пробва късмета си от средна дистанция. Получи се рикошет в страничния стълб, а след това в тялото на Облак. В крайна сметка топката се озова в мрежата на Атлетико за втори път от началото на мача – 2:0.

В 81-вата минута Саул Нигес насочи топката в очертанията на вратата, но Куртоа успя да избие в ъглов удар.

В последната минута от редовното време Реал бе близо до класическия резултат. Лукас Васкес овладя в наказателното поле и успя да си освободи пространство за изстрел. Ян Облак обаче показа класа и спаси Атлетико в ситуацията.

До края резултата остана непроменен, Реал се поздрави с победата и определено момчетата на Зинедин Зидан се завърнаха в битката за титлата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

21 грешки, които жените допускат в секса

Това са най-големите грешки, които жените допускат, когато става въпрос за секс. Ако искате той да е доволен, слeд като спи с вас, спрете да ги правите, пише iwoman.bg. 1. Веднага след секс започвате да ровите в телефона си. Мъжете също имат нужда от внимание и да им покажете, че […]