Реал Сосиедад триумфира с Купата на Краля (ВИДЕО)

NetNews

Реал Сосиедад триумфира с Купата на Краля за трети път в своята история. "Синьо-белите" спечелиха дългоочаквания баски финал срещу Атлетик (Билбао), надхитряйки вечния си опонент с минималното 1:0 на стадион "Ла Картуха" в Севиля. В герой за символичните гости се превърна техният лидер Микел Оярсабал, който беше точен от дузпа в 60-ата минута.

Припомняме, че за този финал се чакаше 350 дни, тъй като пандемията от коронавирус отложи изиграването му през 2020 година. Може би заради огромния заряд обаче, сблъсъкът бе белязан от липсата на достатъчно интересни положения пред двете врати.

И докато Реал усети вкуса на успеха след далечната 1987 година, то Атлетик (Билбао) има шанс за поправителен след само две седмици. Тогава "лъвовете" ще участват в тазгодишния финал за националното отличие, където техен опонент е Барселона.

Началото на финала не предложи достатъчно футболни емоции. Баските си спретнаха здрава битка в центъра, която бе повлияна и от засилващия се дъжд на стадион "Ла Картуха" в Севиля.

Атлетик беше първият тим, който изпъкна с първата голова възможност в мача. Иняки Уилямс центрира много технично за Раул Гарсия. Ветеранът не изгуби време и отправи силен диагонален шут, който за негово съжаление не намери далечния ъгъл на Алекс Ремиро.

Притеснението в редиците на Реал си пролича в 17-ата минута, когато Начо Монреал не се разбра със своя вратар при центриране на "лъвовете". Без малко това не доведе и до сериозни проблеми за символичните гости.

Първият точен изстрел в мача бе факт едва с настъпването на 31-ата минута. Испанският национал Иниго Мартинес, изненадващо за позицията му на централен защитник, се бе озовал дълбоко в половината на Реал и отправи добър удар от средна дистанция, който предизвика необходимата качествена реакция от Ремиро.

Втората част от финалния сблъсък започна с едно много спорно положение. Микел Оярсабал пробва центриране по земя, което срещна ръката на легналия за шпагат Иниго Мартинес. Деликатният миг тук беше, че така и не можеше да се разбере дали допирът се е случи в или извън наказателното поле на "лъвовете". Реферът Фернадес също нямаше идея какво да отсъди, поради този факт използва услугите на ВАР. Системата реши да се изпълни фаул от линията.

Съдбата сякаш се реваншира на Реал Сосиедад в 60-ата минута. Тогава Микел Мерино пусна съвършен извеждащ пас за бързия Порту, останал сам срещу стража на Атлетик. В този миг отчаяно с крак посегна Иниго Мартинес, за да го фаулира за дузпа. Моментално главният съдия му показа червен картон, но след преразглеждане с ВАР, той странно бе трансформиран в жълт такъв. Въпреки издънката на съдиите, опитният Микел Оярсабал застана зад бялата точка и категорично спечели индивидуалния си сблъсък с Унай Симон.

Оттам насетне играта на Атлетик се срина и "лъвовете" на Марселино Гарсия Торал не създадоха дори едно голово положение пред Алекс Ремиро. Символичните домакини разчитаха на отчаяни центрирания, които падаха в жертва на стабилната отбрана на съперника.

Така Реал Соседад удържа своята безценна преднина и се поздрави с трети трофей в турнира за Купата на Краля. А лудата фиеста, поради този повод, стартира веднага след последния съдийски сигнал.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина бившият програмен директор на БНТ Стефан Велев

Почина Стефан Велев, който бе програмен директор на БНТ през 70-те години на миналия век, когато телевизията се управлява от Иван Славков. Това съобщи БНТ. С него се свързва началото на редица емблематични предавания като програма "Лято" на четири различни западни езика, "Златният орфей", "Гледища", ЛИК и "Всяка неделя". Стефан […]