Революционно решение, което ще промени футбола завинаги

NetNews

Засадите във футбола от следващата година ще бъдат отсъждани автоматично с помощта на технологиите. Такава прогноза направи бившият треньор на Арсенал Арсен Венгер, предаде Goal.com.

71-годишният французин е сигурен, че технологиите ще навлизат все повече във футбола и едно от ключовите правила в играта – това за засадата – ще бъде отсъждано не от съдиите, а ще става автоматично. За разлика от други треньори, Арсен Венгер е голям привърженик на VAR (видеоповторенията).

„Трябва да продължим да напредваме в скоростта на вземане на решения, особено по отношение на засадата. На Световното първенство в Катар през 2022 година ще бъдем много по-способни да вземаме много бързи решения за засадите. Така и играта ще бъде спирана по-малко. Има голям шанс засадата да бъде автоматизирана догодина”, заяви бившият треньор на Арсенал, с който лондонският отбор през 2004 година спечели титлата във Висшата лига без нито една загуба.

Венгер посочи, че по отношение на VAR системата има неща, които трябва да бъдат подобрени, но тя е предотвратила много лоши съдийски решения по време на футболните мачове. Засадите винаги са били едни от най-дискусионните положения по време на срещите. Според Венгер компютрите сами, без човешка намеса, ще отсъждат има ли засада или не в реално време – по време на Мондиала в Катар догодина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сашка Васева чака спешна операция

Певицата Сашка Васева се нуждае от спешна операция. Преди около месец ѝ поставят тежка диагноза – тумор в мозъка, съобщи Нова ТВ. В момента певицата се намира в Мюнхен. Появиха се и публикации в мрежата, според които Сашка Васева има нужда от средства за лечението си. Оказва се обаче това […]