Редица държави признават китайската ваксина

NetNews

Редица държави от цял свят признават ефективността на китайската ваксина срещу коронавирус. Допълнителна „реклама“ ѝ направиха и редица световни лидери, които се ваксинираха с нея, припомня радио Китай.

На 10 януари, президентството на Сейшелските острови съобщи, че държавният глава е бил инжектиран с ваксина на китайската компания „Синофарм“. Островната държава стана първата в Африка, която проведе мащабна ваксинация срещу коронавируса.

На 13 януари, индонезийският президент Джоко Видодо показа на живо ваксинирането си с китайската „КоронаВак“.

На 14 януари, турският президент Реджеп Тайип Ердоган също си постави „КоронаВак“.

На 24 януари, сръбският президент Александър Вучич заяви в интервю за местни медии, че не е решил кога да си постави ваксината, но ще избере китайската.

На 28 януари, президентът на Чили Себастиан Пинера отиде на летището да посрещне пратката от ваксини „КоронаВак“ и заяви, че масовата ваксинация в страната ще започне на 3 февруари.

На 29 януари, унгарският лекарствен регулатор одобри използването на китайската ваксина срещу COVID-19 на "Синофарм" и стана първата държава от ЕС, която разреши използването на китайски ваксини.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Администрацията на Байдън с твърда позиция по отношение на Китай

Съветникът по национална сигурност на президента Джо Байдън, Джейк Съливан, заяви по-рано тази седмица, че Съединените щати трябва да бъдат готови да накарат Китай да плати цената за своите действия срещу уйгурските мюсюлмани в Синдзян, репресиите в Хонконг и заплахите към Тайван. Съливан каза още, че Вашингтон трябва ясно и […]