Рекордьор от Гинес хвана кръста и спаси именник от удавяне в Русе

NetNews

26-годишният Теодор Цветков извади кръста на Богоявление в Русе, хвърлен във водите на река Дунав от Русенския митрополит Наум, съобщи БНТ.

Заради противоепидемичните мерки нямаше тържествена церемония и освещаване на бойните знамена. Общо 20 души се включиха в ритуала на Йордановден. Температурата на водата бе около 6 градуса.

Цветков, който е рекордьор на Гинес по плуване в езеро с една ръка и участник в редица предизвикателства с благотворителна цел, хваща кръста за четвърти път в Русе, правил го е веднъж и в Северна Македония. Освен това той се наложи да спасява един от участниците – 29-годишния Йордан, който при скока глътна малко вода и се уплаши. Благодарение на бързата реакция на Теодор и другите младежи обаче именникът се измъкна от водата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КАТ: Внимавайте през следващите 4-5 дни!

Пътната полиция призова всички шофьори да бъдат внимателни през следващите 4-5 дни, тъй като се очаква влошаване на времето. Очакват се валежи от дъжд и сняг. "Трябва да обърнем внимание на всички водачи на МПС за предстоящата прогноза на НИМХ – в следващите дни времето ще бъде с тенденция за […]