Ремонтът на оградата по границата е възложен на военните

NetNews 1

Военните сами ще ремoнтират оградата по границата с Турция, за да няма съмнения за злоупотреби, са съобщили министрите на вътрешните работи и отбраната Бойко Рашков и Георги Панайотов.

Съоръжението се нуждае от солидни поправки, защото на много места е пропаднало, има дупки по него и растителност.

Специално на територията на Ямболска област няма участъци с нарушена цялост на съоръжението, обяви преди два месеца областният управител Георги Чалъков, когато грижата за поддържането на оградата все още бе отговорност на областните управители на Ямбол, Бургас и Хасково.

През 2014 г. именно тук военните изградиха първите 30 км от съоръжението, след което това бе продължено от частни фирми.

Преди месец Министерски съвет взе решение оградата да мине за стопанисване и поддържане към МВР и в частност „Гранична полиция“.

Миналата седмица пък кабинетът отпусна допълнително 37 млн. лв. на МВР и 25 млн. лв. на МО заради кризата с мигрантите. За ремонт на граничната ограда с Турция бяха дадени 5 млн. лв.

Натискът на границата се е увеличил 6-7 пъти в сравнение с миналата година, е заявил Рашков. Министърът на отбраната пък е коментирал, че качеството на ремонтните дейности, извършвани от военните, е много по-високо от това на външните фирми.

МО ще ремонтира и един вертолет „Кугър“ с 12 млн. лв. от отпуснатите допълнително пари, който заради липсата на средства за поддръжка почти не се използва.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Ремонтът на оградата по границата е възложен на военните

  1. Мале като знаем колко са кадърни в работата си ….
    Огарадата ще стане ,,бетон,,?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турнето на Азис и Галена в Америка се оказа пълен провал (ВИДЕО)

Тотално разочарование се оказа турнето на Азис и Галена зад Океана, твърдят българите там. Гръмко рекламираните им концерти обаче се радваха на минимален интерес на посещения от страна на нашенците в Америка. Това се вижда от качени видеоклипове в социалната мрежа, пише HotNews. Големите зали са със запълнен капацитет едва […]