Рецепта за вечеря: Бъркани яйца с кейл и моцарела

NetNews

Необходими продукти:

яйца – 4 бр. XL

кейл – 150 г

пресен чесън – 2 стръка

зелени чушки – 1 бр. голяма или 2 по – малки

моцарела – 125 г

черен пипер – 2

щипки зехтин – 4 с.л.

масло – 1 с.л. меко

сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете листата на къдравото зеле от по-големите и твърди централни жили. Нарежете на дребно. Почистете и накълцайте пресния чесън на кръгчета, а зелената чушка на парченца. Загрейте в дълбок тиган зехтина и в него запържете до леко омекване чесъна и чушката с щипка сол.

Добавете накълцания кейл с маслото и бъркайте докато започне да омеква и сляга. Ако листата са много твърди сипете 3-4 лъжици вода и задушете – така със сигурност ще омекне. Чукнете яйцата, изчакайте леко да се захванат от топлината и после разбъркайте да станат на парцалчета. Посолете с още малко сол без да прекалявате и овкусете с черен пипер.

Накрая изключете котлона, когато яйцата са стегнали и добавете моцарелата, нарязана на едри парчета. От топлината тя ще омекне и ще започне да се разтапя. Прехвърлете бърканите яйца в чинии и поднесете топли, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ТОП 5 на най-добри пенсионни системи

Първото място в класацията на държавите с най-добре пенсионна система в света е за Финландия. Скандинавската държава е начело на класациите за най-добро място за живеене и за най-щастливи хора, сочи проучване на компанията Вlасktоwеr Fіnаnсіаl Маnаgеmеnt Grоuр. Основната причина да е на първо място в сферата на пенсионното осигуряване […]