Необходими продукти:
яйца – 4 бр. XL
кейл – 150 г
пресен чесън – 2 стръка
зелени чушки – 1 бр. голяма или 2 по – малки
моцарела – 125 г
черен пипер – 2
щипки зехтин – 4 с.л.
масло – 1 с.л. меко
сол – на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете листата на къдравото зеле от по-големите и твърди централни жили. Нарежете на дребно. Почистете и накълцайте пресния чесън на кръгчета, а зелената чушка на парченца. Загрейте в дълбок тиган зехтина и в него запържете до леко омекване чесъна и чушката с щипка сол.
Добавете накълцания кейл с маслото и бъркайте докато започне да омеква и сляга. Ако листата са много твърди сипете 3-4 лъжици вода и задушете – така със сигурност ще омекне. Чукнете яйцата, изчакайте леко да се захванат от топлината и после разбъркайте да станат на парцалчета. Посолете с още малко сол без да прекалявате и овкусете с черен пипер.
Накрая изключете котлона, когато яйцата са стегнали и добавете моцарелата, нарязана на едри парчета. От топлината тя ще омекне и ще започне да се разтапя. Прехвърлете бърканите яйца в чинии и поднесете топли, пише Actualno.com.