Рецепта за вечеря: Картофки по стара италианска рецепта

NetNews

Необходими продукти:

800 гр. картофи 15-20 гр. пармезан сол и черен пипер на вкус

1/2 чаена лъжица червен пипер 1/2 чаена лъжица сух чесън пресен магданоз или копър

1/2 чаена лъжица сух босилек 1 чаена лъжица суха мащерка

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Подсушете ги добре с готварска хартия или обикновена кърпа. Като алтернатива можете просто да ги сложите в гевгир и да изчакате, докато цялата излишна течност не изчезне.

Сложете растително масло в тигана. Сложете картофите в добре загрятото олио и пържете на доста силен огън, без да покривате. Опитайте се да разбърквате картофите възможно най-малко, за да не загубят формата си.

Към готовите картофи със златиста коричка добавете сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка и босилек. Разбъркайте всичко добре.

На този етап картофите са готови за консумация. Но ние ще ги направим още по-вкусни. За целта ги изсипете в съд за печене и отгоре поръсете с малко пармезан.

Печете в предварително загрята фурна за 5 минути. По желание поръсете готовото ястие с накълцан пресен магданоз или копър, пише jenata.blitz.bg.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ботев Враца не допусна изненада срещу Черноморец Балчик и е на четвъртфинал за Купата

Ботев (Враца) се класира на четвъртфиналите за Купата на България. Врачани победиха у дома с 3:0 аматьорския отбор на Черноморец (Балчик). Мачът беше сериозно изпитание за треньора на домакините Антони Здравков, чието бъдеще начело на тима е поставено под въпрос. Ботев имаше осем поредни загуби в първенството, което усложни обстановката […]