Необходими продукти:
800 гр. картофи 15-20 гр. пармезан сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена лъжица червен пипер 1/2 чаена лъжица сух чесън пресен магданоз или копър
1/2 чаена лъжица сух босилек 1 чаена лъжица суха мащерка
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
Подсушете ги добре с готварска хартия или обикновена кърпа. Като алтернатива можете просто да ги сложите в гевгир и да изчакате, докато цялата излишна течност не изчезне.
Сложете растително масло в тигана. Сложете картофите в добре загрятото олио и пържете на доста силен огън, без да покривате. Опитайте се да разбърквате картофите възможно най-малко, за да не загубят формата си.
Към готовите картофи със златиста коричка добавете сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка и босилек. Разбъркайте всичко добре.
На този етап картофите са готови за консумация. Но ние ще ги направим още по-вкусни. За целта ги изсипете в съд за печене и отгоре поръсете с малко пармезан.
Печете в предварително загрята фурна за 5 минути. По желание поръсете готовото ястие с накълцан пресен магданоз или копър, пише jenata.blitz.bg.