Рецепта за вечеря: Пилешки пържоли на тиган със специален сос

NetNews

Необходими продукти:

1 бр. пилешки гърди

1 малка глава лук

150 мл бяло вино

сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. царевично нишесте

50 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

Измийте месото и разрежете на две пилешки пържоли. Посолете от двете страни и поръсете с прясно смлян черен пипер. В тиган разтопете кравето масло и запържете пържолите от двете страни до златисто. Извадете и заделете.

Обелете лука и нарежете на дребно. Запържете в същата мазнина. Върнете месото и налейте виното. Изчакайте няколко минути, за да се изпари алкохолът. Разтворете нишестето в 200 мл вода и добавете в тигана. Разбъркайте и намалете температурата на котлона. Варете до готовност и до сгъстяване на соса. Изключете и сервирайте веднага пържолите със сос.

Ако желаете, може да извадите пържолките на тиган и да пасирате соса. Към пилешките пържоли на тиган със сос сервирайте богата зелена салата, съветва Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Еден Азар е новото лице на Макдоналдс

Еден Азар е новото лице на Макдоналдс. Той ще рекламира новите бургери, които се наричат ​​"Червените дяволи" и са вдъхновени от белгийския национален отбор, чието прозвище е същото. Съотборниците му Де Бройне и Тилеманс също се появяват в клипа, но именно образът на Азар предизвиква раздвижване, както може да се […]