Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 малка глава лук
150 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. царевично нишесте
50 гр. краве масло
Начин на приготвяне:
Измийте месото и разрежете на две пилешки пържоли. Посолете от двете страни и поръсете с прясно смлян черен пипер. В тиган разтопете кравето масло и запържете пържолите от двете страни до златисто. Извадете и заделете.
Обелете лука и нарежете на дребно. Запържете в същата мазнина. Върнете месото и налейте виното. Изчакайте няколко минути, за да се изпари алкохолът. Разтворете нишестето в 200 мл вода и добавете в тигана. Разбъркайте и намалете температурата на котлона. Варете до готовност и до сгъстяване на соса. Изключете и сервирайте веднага пържолите със сос.
Ако желаете, може да извадите пържолките на тиган и да пасирате соса. Към пилешките пържоли на тиган със сос сервирайте богата зелена салата, съветва Actualno.com.