Необходими продукти:
1 глава лук
1 картоф
1 морков
250 гр. кайма
1 домат
1 щипка чубрица
1 щипка магданоз
1 шепа фиде
1 жълтък
3 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на ситно и ги сложете в тенджера с вода да се сварят. Доматите може да настържете, за да станат на пюре и да не се използва ципата.
Каймата се разбърква с малко топла вода, за да стане на каша. Когато зеленчуците са полуготови, каймата се изсипва при тях и се разбърква.
5 минути преди да свалите от котлона, добавете и фидето като леко го начупите.
На готовата супа се прави застройка от 1 жълтък и 3 с. л. кисело мляко. Разбъркайте жълтъка и млякото до хомогенност. Добавете малко бульон от супата, за да затоплите сместа. Сипете застройката на тънка струйка и разбъркайте супата, пише ladyzone.bg.