Рецепта за вечеря: Пръскана супа с кайма

NetNews

Необходими продукти:

1 глава лук

1 картоф

1 морков

250 гр. кайма

1 домат

1 щипка чубрица

1 щипка магданоз

1 шепа фиде

1 жълтък

3 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на ситно и ги сложете в тенджера с вода да се сварят. Доматите може да настържете, за да станат на пюре и да не се използва ципата.

Каймата се разбърква с малко топла вода, за да стане на каша. Когато зеленчуците са полуготови, каймата се изсипва при тях и се разбърква.

5 минути преди да свалите от котлона, добавете и фидето като леко го начупите.

На готовата супа се прави застройка от 1 жълтък и 3 с. л. кисело мляко. Разбъркайте жълтъка и млякото до хомогенност. Добавете малко бульон от супата, за да затоплите сместа. Сипете застройката на тънка струйка и разбъркайте супата, пише ladyzone.bg.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хаос при производството на лавандулово масло у нас

Поне 100 тона лавандулово масло от миналата година залежава в складовете, а в същото време никой в България не знае кой и колко лавандула произвежда, предава БНР. Ако допреди 2-3 години се гордеехме, че България държи първо място в света по добив на лавандулово масло, изпреварвайки лидера Франция, днес ситуацията […]