Рецепта за вечеря: Риба саворин със зеленчуци

NetNews

Необходими продукти:

1 кг саворин (лефер) 1 връзка пресен лук 5 червени чушки 2-3 стръка целина 1/2 връзка магданоз 1/2 връзка копър 40 г краве масло (за намазване) 500 г смлени домати (от консерва) 2-3 с. л. зехтин сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва наедро и се запържва за 2-3 минути в зехтина. Прибавят се чушките, нарязани на кубчета и наситнената целина.

След 3-4 минути се налива бялото вино, оставя се да кипне и се изчаква, виното да се изпари.

Към омекналите зеленчуци се добавят доматите. Кипва се и се посолява.

Рибата се нарязва на едри парчета и се слага на дъното на намаслена тава. Отгоре се изсипват готовите зеленчуци и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Сервира се с охладено бяло вино – мискет или мускат.

През есента и зимата, пресният лук може да се замени с 3 стръка праз, а пресните червени чушки – с такива, от туршия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Млада секси учителка прикова погледите в "Игри на волята" (СНИМКА)

Елия е един от новите участници в третия сезон на "Игри на волята". Красавицата е учителка, но още в първите минути на екран прикова погледите с друго. В първата битка за храна Елия влезе в отбора на "Бойците". Всеки тим тази година е съставен от четирима играчи. Заедно с пожарникар, […]