Необходими продукти:
225 мл сухо бяло вино 350 мл вода 2 стръка пресен лук, нарязан 8 зърна черен пипер, цели 4 бр. филе от сьомга
За соса:
175 г крема сирене ¼ краставица, обелена и настъргана 2 супени лъжици копър 2-3 супени лъжици вода 1 супена лъжица лимонов сок Черен пипер на вкус Пресен копър на стръкове за гарниране
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган смесете виното и водата. Загрейте на средна температура. След като се загреят, добавете лука и пипера. Разбърквайте за няколко минути. Добавете рибата. Оставете да заври, увеличете котлона и покрийте с капак. Гответе така за няколко минути, докато отново заври. Намалете котлона на средно към ниско и оставете да къкри около 6 минути или докато рибата започне да се разпада при натиск с вилица. Междувременно в купа смесете продуктите за соса и пасирайте. Внимателно прехвърлете рибата в плато за сервиране. Залейте със соса. Поръсете с нарязан пресен копър.