Рецепта за вечеря: Сьомга с нежен сос

NetNews

Необходими продукти:

225 мл сухо бяло вино 350 мл вода 2 стръка пресен лук, нарязан 8 зърна черен пипер, цели 4 бр. филе от сьомга

За соса:

175 г крема сирене ¼ краставица, обелена и настъргана 2 супени лъжици копър 2-3 супени лъжици вода 1 супена лъжица лимонов сок Черен пипер на вкус Пресен копър на стръкове за гарниране

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган смесете виното и водата. Загрейте на средна температура. След като се загреят, добавете лука и пипера. Разбърквайте за няколко минути. Добавете рибата. Оставете да заври, увеличете котлона и покрийте с капак. Гответе така за няколко минути, докато отново заври. Намалете котлона на средно към ниско и оставете да къкри около 6 минути или докато рибата започне да се разпада при натиск с вилица. Междувременно в купа смесете продуктите за соса и пасирайте. Внимателно прехвърлете рибата в плато за сервиране. Залейте със соса. Поръсете с нарязан пресен копър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Алекс Сърчаджиева играе себе си в "На живо"

Новият театрален спектакъл "На живо" е изповед на Александра Сърчаджиева, която всички смятат, че познават, разказват от екипа на актрисата. Текстът на пиесата е на Яна Борисова по разкази на самата Александра, а режисьор – Димитър Коцев-Шошо. Премиерата в София ще бъде на 15 юни, на откритата сцена във Военна […]