Рецепта за вечеря: Турска яйла чорба

NetNews

Супата с кисело мляко, известна като яйла чорба, е една от най-известните от класическата турска кухня. В турската култура киселото мляко има много специално място и се използва в комбинация с безброй ястия като кебап, мезе и основни ястия, пише trafficnews.bg.

Необходими продукти:

60 грама ориз 700 милилитра вода 250 милилитра кисело мляко 1 жълтък 1 чаена лъжичка сол 2 супени лъжици масло (или маргарин) 2 супени лъжици мента на прах

Начин на приготвяне:

Първо измийте ориза и след това го сложете в тенджера с 500 мл вода, добавете сол и варете около 15 минути, докато омекне. След това намалете котлона.

В купа разбийте яйцето, добавете кисело мляко, брашно и 200 мл вода и разбъркайте добре. Добавете сместа от кисело мляко в тенджерата и разбъркайте бавно, за да се смеси добре в ориза. Бъркайте непрекъснато, докато заври (варете около 10 минути).

В отделен тиган разтопете маслото и добавете ментата, разбъркайте няколко пъти и след това ги изсипете в супата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Възраждане: Не разчитай друг да защити вота ти в изборния ден

За трети поредни избори, от Възраждане поставяме на вниманието на избирателя, честността и опазването на вота. Доброволните застъпници в изборния ден са единствената надежда за честни избори в България. Държавата ни е проядена от корупция и скандали, управляват ни безпринципни и лишени от морал хора, затова само чрез организираните действия […]