Рецепта на деня: Кето салата

NetNews
Необходими продукти:

За дресинга:

300 мл кисело мляко
1/2 лимон, сок
1 с.л. нарязан естрагон
2 стръка пресен лук
1 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. захар
2 ч.л. бял винен оцет
сол и черен пипер

За салатата:

1 цяло печено пиле
6 резена пушен бекон
2 зелени салати
50 г рукола
2 бр. авокадо
25 г печени тиквени семки
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В голяма купа сипете киселото мляко, горчицата, захарта, оцета и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно листа естрагон и тънки стръкчета пресен лук. Разбъркайте.

Отстранете кожата от бялото месо на пилето и го нарежете на едри кубчета. Добавете при сместа с кисело мляко и разбъркайте добре. Поставете в хладилник поне за 2 часа.

Нарежете бекона на ленти и ги запържете в загрят тиган до хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия. След като изстине на режете на малки парченца.

Разрежете авокадото на две половини, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят.

На дъното на голяма чиния подредете листа зелена салата. Във всяко листо поставете малко рукола. Сипете във всяко листо по 1 пълна с.л от салатата с пиле. Върху салатата подредете по 1-2 резена авокадо. Поръсете с хрупкав бекон и тиквени семки, пише 24 kitchen.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Цифровото поколение енергийни технологии има нужда от подготовката на нов тип експерти

Доц. д-р Владимир Зиновиев е избран за Директор на Научноизследователския център по енергиен бизнес и инфраструктура на УНСС през 2021 г. Той има над 15 г. опит в енергийната индустрия – като експерт участва при разработването на националната стратегия по електротехника през 2006 – 2008 г. по проект на Германската […]