Рецепта на деня: Лесен десерт с остатъците от великденския козунак

NetNews
Необходими продукти:

няколко парчета козунак или кекс
250 г маскарпоне
2 белтъка
4 жълтъка
60 г + 80 г захар
1/2 ч.л. канела – по желание
300 мл кафе
70 мл коняк или друг алкохол

Начин на приготвяне:

Остатъците от козунака се изрязват в кръгла форма. Пригответе кафето и го оставете да се охлади. Разбийте с помощта на миксер жълтъците и захарта, докато станат пухкави. След това може да добавите маскарпонето и отново разбийте. По желание може да добавите малко канела. Отделно се разбиват белтъците с 80 г захар.

Когато станат леко пухкави се комбинират внимателно със сместа с маскарпоне. За разбъркване ползвайте шпатула. Към кафето добавете коняк на вкус. Сложете едно парче козунак на дъното на подходяща чаша или купичка и го напоете с кафе. Отгоре сложете от крема. След това сложете втория ред козунак, отново го напоете с кафе и сложете крем.

За финал може да поръсите с натурално какао, сушени плодове или шоколад. Хубаво е десертът да престои в хладилник за около 1 час или малко повече, пише Az-jenata.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Барса не иска Луис Суарес

Звездата на Атлетико Мадрид Луис Суарес е проявил готовност да се завърне в Барселона дори и при значително намаляване на заплатата, твърди журналистът Екрем Конур. Суарес обаче така и не е получил конкретно предложение. Интерес към него проявяват Интер Маями и турския гранд Фенербахче, а договорът му с Атлетико изтича […]