Рецепта на деня: Ментова торта с бишкоти

NetNews

Необходими продукти:

16 бишкоти

250 гр. маскарпоне

200 мл сметана

100 мл ментов сироп

прясно мляко – 100 мл

3 с.л. пудра захар

50 гр. шоколадови капки

50 г едро смлян шамфъстък

Начин на приготвяне:

В купа изсипете маскарпонето, добавете 3 супени лъжици пудра захар и разбийте с мискер за кратко, колкото да хомогенизирате захарта и сиренето

В друга купа разбийте сметаната на сняг. Прибавете я към маскарпонето, разбивайки с миксер на най-ниската степен до получаване на гладък крем. Смесете ментовия сироп с прясното мляко. На дъното на подходяща чиния изсипете от крема. Върху него наредете ред бишкоти, сиропирани с ментово-млечния сироп. Сложете от крема и отново ред сиропирани бишкоти.

Завършете лесната бишкотената торта с дебел слой крем. Поръсете с шоколадови капки или ядки по ваш вкус, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Честит Ден на Киев!

През последната неделя на май украинската столица традиционно отбелязва своя празник. Той започва да се чества през 1982 година. Тогава е отбелязана 1500-годишнината от условната дата на основаването на града. След това за известно време за празника бе забравено, но от 1987 г. киевчани започнаха да го отбелязват ежегодно. Поради […]