Необходими продукти:
16 бишкоти
250 гр. маскарпоне
200 мл сметана
100 мл ментов сироп
прясно мляко – 100 мл
3 с.л. пудра захар
50 гр. шоколадови капки
50 г едро смлян шамфъстък
Начин на приготвяне:
В купа изсипете маскарпонето, добавете 3 супени лъжици пудра захар и разбийте с мискер за кратко, колкото да хомогенизирате захарта и сиренето
В друга купа разбийте сметаната на сняг. Прибавете я към маскарпонето, разбивайки с миксер на най-ниската степен до получаване на гладък крем. Смесете ментовия сироп с прясното мляко. На дъното на подходяща чиния изсипете от крема. Върху него наредете ред бишкоти, сиропирани с ментово-млечния сироп. Сложете от крема и отново ред сиропирани бишкоти.
Завършете лесната бишкотената торта с дебел слой крем. Поръсете с шоколадови капки или ядки по ваш вкус, пише Actualno.com.