Рецепта на деня: Хрупкав ягодов пай

NetNews

Необходими продукти:

300 грама брашно 150 грама масло 1 супена лъжица заквасена сметана 1 по-малко яйце 50 грама захар

Относно пълнежа:

300 грама ягоди 50 грама захар 1 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със захарта. Нарежете студеното масло на по-малки кубчета и го добавете към брашното, след което разбъркайте с пръсти. След това добавете яйцето и заквасената сметана и замесете тестото, докато получите гладка топка. Разделете го на две части и го увийте в найлоново фолио. Сложете едната половина в хладилника за един час, а другата във фризера, пише trafficnews.bg.

Пригответе пълнежа. Отстранете дръжките от ягодите, измийте ги и ги нарежете на малки парченца. След това поръсете със захар, добавете лимонов сок, разбъркайте добре и разбийте малко.

След час извадете тестото, което сте сложили в хладилника. Включете фурната на 180 градуса по Целзий. Поставете го в тава, която предварително сте поръсили с малко брашно. Разстелете равномерно тестото, след което го набодете с вилица. Поставете го във фурната и печете около 15 минути, докато добие приятен жълт цвят. Долната плънка на тестото трябва първо да се изпече за кратко, за да стане по-стегнато и за да не се намокри от ягодовия пълнеж. Когато тестото пожълтее, извадете го от фурната и го оставете да се охлади.

Когато тестото се охлади, покрийте го с пълнежа от ягоди. След това вземете другото тесто от фризера и го разпределете върху ягодовия пълнеж. Върнете формата във фурната, загрята до 180 градуса по Целзий и печете още 20-30 минути, т.е. докато тестото на повърхността придобие по-тъмен златисто-жълт цвят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младен Маринов: Стига с милиционерските номера от времето на комунизма

"Хора, не Ви ли омръзна едни и същи стари мутри от народната милиция вече 30 години да правят едни и същи скандали преди избори?". Това попита в профила си във Фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов. "Животът ни след 1989 г. премина в безкраен "Гномгейт", който се повтаря периодично. Не […]