Роботи ще помагат на хората да се обличат (ВИДЕО)

NetNews

Съвременните роботи са проектирани не само за извършване на циклични технологични процедури на конвейери, но също така са в състояние да предоставят различни услуги за решаване на най-простите ежедневни проблеми. Новият робот, разработен в MIT CSAIL, ще помогне на хората да се обличат и отчасти може да действа и като медицинска сестра.

Специалистите от MIT CSAIL са разработили специален алгоритъм, който позволява на робота да облича човек в безопасен режим. Според инженерите основният проблем при разработването на новата система е комбинацията от оперативна безопасност при запазване на ефективността на задачата, което е доста трудно за механичен манипулатор.

Преди това на робота беше забранено да взаимодейства с хора, което беше обяснено от мерки за сигурност. Алгоритъмът, създаден в лабораторията MIT CSAIL, ще позволи на робота да осъществи контакт с човек, като същевременно поддържа ефективна траектория на манипулатора, което предотвратява възможността за увреждане на човека.

Демонстрационното видео показва, че роботът е в състояние да облече човек дори в момента, когато той извършва някакво действие, например, преглежда съобщения по телефона. Роботът прави това, като комбинира множество модели за различни ситуации, вместо да разчита на един модел, както беше преди.

В момента разработката е в ранен етап на тестване и инженерите на MIT CSAIL искат да научат робота на други функции, за да улеснят основно грижите за хора с намалена подвижност. Вижте повече.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искате куфар? Можете да си купите Peugeot

Peugeot допълва гамата си от лайфстайл продукти и утвърждава позицията си във високия пазарен сегмент с куфар за ръчен багаж с новото си лого. Създаден въз основа на твърдия модел Samsonite C-Lite, неговият емблематичен дизайн има за цел да се хареса на феновете на френската марката. Този нов куфар за […]