„Росатом“ може да излезе на пазара за проектиране на плавателни съдове

NetNews

„Атоменергомаш“ разглежда възможността за излизане на пазара на проектиране на плавателни съдове и е готов да обсъди подобни стъпки с по-опитните участници в тази сфера. Това заяви директорът по съдостроене и оптимизирани плаващи енергоблокове на компанията Владимир Аптекарев в интервю за „Страна Росатом“.

„В бъдеще разглеждаме тази възможност. Това е тенденция в световното машиностроене. Така финландската корпорация Wärtsilä през 2008 г. придоби няколко проектни компании, в това число и знаменития проектант на плавателни съдове Vik-Sandvik, след което започнаха да разработват уникални комплексни продукти и увеличиха обема на доставките. Готови сме да обсъдим различни варианти за сдружения и стратегически партньорства“, заяви той. „Допускам, че в близките 7-10 години ще започнем проектиране и строителство на собствени плавателни съдове, като съществен дял ще има оборудването, произведено от „Атоменергомаш“, добави Аптекарев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Здравният министър зарадва спортните фенове у нас

Министърът на здравеопазването в Република България Костадин Ангелов анонсира страхотна новина за българския спорт, предаде Гонг. Министър Ангелов призна след срещата си във Варна с директорите на РЗИ-тата на областите около морската ни столица, че "мерките в секторите "култура" и "спорт" ще се отхлабят постепенно и страната ни ще се […]