Росен Желязков: Управляващата коалиция живее в охолно самодоволство

NetNews

Очевидно е, че има криза на доверието в правителството на премиера Кирил Петков. Това заяви бившият транспортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Росен Желязков.

Той припомни, че, ако кризите при управлението на Бойко Борисов са започвали през последната година от неговия мандат, при Кирил Петков наблюдаваме „криза на управлението още през първата половината на първата година“.

„Все още имаме стабилно мнозинство, но предстоят още много предизвикателства пред това мнозинство – от актуализацията на Бюджета до взимането на решение за РС Македония. Това ще бъдат тестове за стабилността на коалицията“, каза Желязков.

Според него „управляващата коалиция живее в едно охолно самодоволство“.

В момента няма достатъчно социална енергия за нови избори, все още няма натрупана достатъчно критична маса на недоволни граждани, но това става много бързо.

„Всеки преживява лично през сметките си, които плаща. Всеки може да си направи сам анализа, при кое управление е живял по-добре. Хората, които изразяват недоволство, а това са цели сектори и браншове, със сигурност смятат, че икономическите проблеми са основен фактор“, заяви пред БНТ Росен Желязков.

Той разкритикува политиката на кабинета „Петков“ по отношение на транспортния сектор, който се е оказал „гръбнакът“ на икономиката през последните две тежки години на пандемия от Ковид-19.

„Защо беше нужно на правителството да се скара с превозвачите. По време на пандемията това беше гръбнакът на нормалния икономически живот. Защо беше нужно на властта да ги неглижира, да откаже диалог с тях и да подходи от позицията на силата. Исканията им са за намаляване на цената на горивата, това е кауза за всички“, каза Желязков.

Той коментира и най-актуалната тема за доставките на природния газ за България.

„Газпром“ спря природния газ на България и Полша. Докато вървят горещите военни действия, няма причина да се влиза в преговори. Но няма в света сериозен политик, който да каже „никога повече никога с никого“. Дано по-скоро приключи войната и тогава трябва да бъдем подготвени за хармонизирани действия с останалите страни-членки на ЕС. Това се отнася и до „Газпром“, каза депутатът от ГЕРБ.

Коментирайки призива на Христо Иванов за депутинизация, Желязков заяви: Не разбирам темата за депутинизацията, след като единият коалиционен партньор седи с другия и той подкрепя Русия. Депутинизация трябва да се случи в рамките на управляващата коалиция. /БГНЕС

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Микел Артета иска Арсен Венгер обратно на „Емиратс“

Арсен Венгер без съмнение е най-великият мениджър в историята на английския Арсенал. Той прекара 22 години в клуба, трансформирайки не само него, но и цялата структура на Висшата лига с иновативните си идеи. От 2018 г. насам обаче не е стъпвал на стадиона, като на няколко пъти заяви, че целенасочено […]