Росен Миленов: Службите във всички мандати на Борисов бяха поръчкови

NetNews

Службите по времето на Борисов във всички мандати бяха поръчкови. Определени звена, както и специализираната прокуратура и съд. Там се насочваше силата на закона срещу други олигарси, на които трябваше да им се вземе бизнеса и най-вече активите, придобити по престъпен начин, които са много като сума.

Това заяви пред ТВ 7/8, цитиран от Фрогнюз, бившият служител на НСБОП и ДАНС, юрист и икономист Росен Миленов, който бе кандидат за президент и един от най-активните в протестите срещу бившите управляващи

Аз съм бил във всички служби. Бях по времето на първия мандат на Борисов, участвах в делото „Мишо Бирата, каза още Миленов.

От професионална гледна точка арестът на Борисов беше тотал щета, казано на жаргон. Това дори първокурсник от академията на МВР щеше го направи по-изпипано. Зад този арест стои, че няма какво да отчетем за първите 100 дни, посочи той.

„България продължава да е на мафията. Всеки говори, че има корупция при обществените поръчки, при евросредствата. Редовият българин – при него е кризата, тъй като не може да си плати сметките. Имахме положителна икономическа картина, но сега вървим надолу. А преобладаващата част от българина е с продънени джобове. Знаем защо са продънени. Защото има едни 15 000 български лица, които за 32 години прибраха 200 милиарда. Това е структурата на организираната престъпност, или казано по друг начин – мафията. Те са собственици на държавата, другите са статисти. Електоратът може да бъде лъган по патриотична линия, по линия на евроатлантически теми, с клишета: „България“, „суверена“… А то от него не зависи нищо, той не получава нищо. Българският народ го използват само да бъде доен“, каза той, добавяйки, че думите му са на база на информацията, събирана през годините, когато е бил в службите, каза още Миленов.

„Трябва да извадим цялата информация в службите, за да могат хората да разберат как за една седмица само един олигарх чрез контрабанда – заобикаляне на акциза за горивата, ощетява българската хазна с 25 милиона лева. Това е още 2009/2010 г.“, коментира той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Плененият от руснаците бесарабски българин вече е свободен

Плененият от руските сили в Украйна бесарабски българин капитан Димитър Бурлаков е освободен. Новината потвърди семейството му пред bTV. Военният от български произход е бил разменен за руски пленници и вече се намира във военна болница в Украйна. Семейството му определя случилото се като “великденско чудо”. Димитър Бурлаков, който е […]