„Роскосмос“: „Сармат“ гарантира сигурността на страната ни за десетилетия

NetNews

Новата стратегическа ракета „Сармат“ ще гарантира сигурността на Русия през следващите 30-40 години, американската система за противоракетна отбрана (ПРО) е безсилна срещу нея. Това заяви ръководителят на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин, цитиран от „Интерфакс“, съобщи news.bg.

„Не го казваме напразно и тук няма самохвалство. Ние наистина разбираме, че за 30-35-40 години напред „Сармат“ ще осигури основата за нашата сигурност“, каза Рогозин в неделя за Първи канал.

„През следващите десетилетия САЩ няма да могат да направят нищо, което би могло да постави под съмнение нашите способности“, каза Рогозин.
„Съвременните и дори бъдещи системи за противоракетна отбрана на САЩ няма да имат време да реагират на навлизането на „Сармат“ в космоса. И е почти невъзможно да го хванете по-нататък. Това е ракета, която има уникални характеристики на неуязвимост“, каза Рогозин. .

Припомняме, че на 20 април 2022 г. Министерството на отбраната на Руската федерация обяви първия тестов пуск на стационарната междинна баллистична ракета „Сармат“ от космодрума Плесецк.

Новата руска междуконтинентална балистична ракета още дълго време няма да има аналози в света и ще се замислят онези, които се опитват да заплашват Русия, обяви след това руският президент Владимир Путин.

Русия планира да приеме на въоръжение първите способни да носят ядрени бойни глави балистични ракети „Сармат“ не по-късно от тази есен.
Ракетите ще постъпят на въоръжение във военно подразделение, което ще бъде базирано в Ужур в Красноярски край, на около 3000 км източно от Москва.

Преди дни стана ясно, че серийните доставки на междуконтинентални балистични ракети „Сармат“ ще започнат през есента на 2022 г. след приключване на летателните изпитания.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Партии искат да легализират преработката на индустриален коноп

Деветима народни представители от „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“ предлагат промени в Закона за наркотичните вещества, с които да се легализира преработката на индустриален коноп у нас, съобщава в. „Сега“. Към момента е позволено единствено отглеждането му. В мотивите към законопроекта пише, че „България има възможността […]