РСМ: Парламентът гласува дневния си ред, но не стигна до работа по същество

NetNews

С 61 гласа „за“, 39 „против“, при 100 присъстващи депутати парламентът в Република Северна Македония успя да приеме дневния ред на 71-то си заседание в края на втория си работен ден тази седмица и втори ден от обявената от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ активна блокада на работата му.

Координаторът на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски реагира на начина, по който председателят на парламента Талат Джафери ръководи заседанието и проведено гласуването.

Първите точки от дневния ред обаче не бяха разгледани поради отсъствие на вносителите и председателят Джафери предложи да се разисква по т.13 – Проектозаконът за изменение и допълнение на Закона за финансовите дружества. Предложението беше прието, но последваха нови реакции и искания за промени на дневния ред и заседанието беше прекъснато. То ще продължи в рамките на утрешния ден.

Тактиката на активната блокада на работата на парламента, обявена от опозицията ВМРО-ДПМНЕ е да се попречи на приемането на закони, които те преценяват като вредни.

Ще има и други стъпки, заяви в интервю за македонската телевизия Телма лидерът на опозицията Християн Мицкоски, без да уточни какви. Според него правителството в Република Северна Македония няма капацитет да решава проблемите и отказът на премиера Ковачевски да приеме лидерска среща, на която да бъде договорена дата за предсрочни избори е причината за този подход на ВМРО-ДПМНЕ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Деца бежанци станаха иподякони в Силистренската епархия

Те са поредните бежанци от войната в Украйна, припознали България като нов дом. Виктория и синовете ѝ Владимир и Михаил са силно вярващи. Откриваме ги в село Попина по време на празника на храма „Свети Георги Победоносец“, съобщи бТВ. Украинците бързо се вписват в живота на силистренската епархия. „Мама ни […]